Oopperan rooleissa nähdään Suomen eturivin laulajia.

Jo aiemmin on kerrottu, että tenori Christian Juslin laulaa Achti Lemminkäisen roolin ja baritoni Tommi Hakala tulkitsee Ilmarisen roolin. Maamme eturivin sopraanoihin kuuluvan Johanna Rusanen-Kartanon kerrottiin alun perin laulavan Ainoa muistuttava Ismon rooli. Hän esittää kuitenkin dramaattiselle sopraanolle sävelletyn Louchin roolin.

Partituurin lähempi tarkastelu maestron kanssa toi meidät tähän lopputulokseen. Olen itse asiassa iloinen, että teen dramaattiselle sopraanolle sävelletyn Louchin roolin, joka sopii sekä äänialaltaan että karaktääriltään minulle paljon paremmin kuin lyyriselle korkealle sopraanolle kirjoitettu Ismon rooli.”

Ismon roolissa kuullaan ruotsalaissopraano Susanna Anderssonia, joka on esiintynyt Turun aiemmissa oopperatuotannoissa tulkitsemalla Susannan (Figaron häät 2013) ja Paminan (Taikahuilu 2016) roolit. Basso Petri Lindroos tulkitsee oopperan Väinämöisen roolin. Luonnottaren roolissa kuullaan mezzosopraano Anna Danikia.

Oopperakuorona on turkulainen Chorus Cathedralis Aboensis.

Ensi helmikuussa ensi-iltansa saavan oopperan kapellimestarina on Leif Segerstam, joka johtaa Turun filharmonista orkesteria. Oopperan ohjauksesta vastaa Tiina Puumalainen, jonka viimeisimpiä oopperaohjauksia ovat Sofi Oksasen teokseen perustuva Puhdistus ja Oopperan kummitus, molemmat Suomen Kansallisoopperassa.

Lavastajana on Teppo Järvinen, joka muistetaan EERIK XIV -oopperan lavastajana Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011. Valosuunnittelijana on Teemu Nurmelin ja puvustussuunnittelijana Pirjo Liiri-Majava.